Εξοπλισμός πιτσαρίας

exoplismos_pizza
Εξοπλισμός πιτσαρίας
Ο καθένας γνωρίζει ότι η πίτσα είναι απλώς ζύμη,σάλτσα,τυρί και διάφορα toppings. Με μόνο όμως τόσα λίγα συστατικά, γιατί είναι δύσκολο να βρεθεί μια καλή πιτσαρία; Γιατί πέρα από τα καλά συστατικά, την ποιότητα και την σωστή συνταγή, χρειάζεται και ο σωστός εξοπλισμός! Ο εξοπλισμός είναι ένας βασικός συντελεστής στο τελικό αποτέλεσμα που θα έχει η πίτσα που θα γευτείτε!
Το καλύτερο για μια πιτσαρία που σέβεται τον ευατό της και τους πελάτης της, είναι ένας ξύλινος περιστροφικός φούρνος. Δυστυχώς η πικρή αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα καταστήματα δεν έχουν χώρο για έναν τέτοιον φούρνο και αρκούνται σε μικρούς, συνηθισμένους φούρνος για να ψήνουν την πίτσα.
Μια καλή πιτσαρία στο Χαλάνδρι που διατηρεί τέτοιον φούρνο, μας έχει ενημερώσει πως η διαφορά στη πίτσα – με τα ίδια ακριβώς υλικά – ανάμεσα σε έναν ξύλινο φούρνο και σε έναν κλασσικό φούρνο πίτσας, είναι τεράστια! Υπάρχουν αρκετοί φούρνοι πίτσας στην αγορά – είτε ξύλινοι παραδοσιακοί, είτε με αέρα, είτε ακόμα και ειδικοί φούρνοι πίτσας μικροκυμάτων! Ο ξύλινος περιστροφικός φούρνος θα ψήσει καλύτερα το ζυμάρι, θα λιώσει πολύ πιο καλά τα φρέσκα υλικά σας και θα παρουσιάσει μια πίτσα εξαιρετικής ποιότητας.

Κάθε πιτσαρία στην Αθήνα που θέλει να προσφέρει ποιοτικές πίτσες (και όχι μόνο) θα πρέπει να προσέχει τόσο τις α’ ύλες που χρησιμοποιεί όσο φυσικά και τον εξοπλισμός όπως αναφέραμε. Θα πρέπει να κάνετε μια αναλυτική έρευνα αγοράς και να δείτε τι ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες καθώς και τις απαιτήσεις του καταστήματός σας. Μια καλή πιτσαρία δε μπορεί να αμαλήσει την ποιότητα. Ένας καλός φούρνος θα επηρεάσει βαθύτατα πέρα από την ποιότητα και την ταχύτητα στην παραγωγή σας. Μην ξεχνάτε όμως να αγοράσετε εξοπλισμό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και όχι μεγάλες επενδύσεις δίχως πλάνο !
Πέρα από τον εξοπλισμό και τις α’ ύλες για την παραγωγή της πίτσας, μια καλή πιτσαρία θα πρέπει να επενδύσει και σε επιμέρους εξοπλισμό όπως σωστές υποδομές για τις παραγγελίες του delivery, μεταφορά παραγγελιών κατευθείαν στην κουζίνα, συστήματα διαχείρισης αποθήκης,κτλ. Έτσι καταλαβαίνουμε πως μια πιτσαρία έχει αρκετά πράγματα να τακτοποιήσει ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτική πίτσα και φαγητά – και όχι μόνο την ποιότητα των α’ υλών (που είναι όμως από τα βασικότερα στην παραγωγή!)